• Yasur en Mugje in de grote ren
  • Het katerverblijf
  • De kruidentuin in de grote ren
  • Goedemorgen...
Cattery van de Moeshoek

Cattery van de Moeshoek is gevestigd in Georgsdorf, een klein Duits dorp aan de rand van het Bourtanger veen in Niedersachsen, dat zo'n 15 autominuten rijden vanaf Schoonebeek over de Duitse grens ligt.

Georgsdorf kenmerkt zich in mijn ogen met name door het (altijd rode) stoplicht in de kern van het dorp en de oer-Hollandse molen.
De natuur levert hier inkomsten uit akkerbouw, veenwinning, zonne-energie en windmolens.
We zijn hier eind 2007 komen wonen, omdat ons het huurcontract in Nederland was opgezegd en we net zo vrij wilden blijven woonden als we inmiddels gewend waren. Inmiddels zijn de huizenprijzen in Nederland gezakt, maar in 2007 was die vrijheid met ons budget in Nederland verre van haalbaar en zo kwamen we in Georgsdorf terecht. Tenslotte deed ik de wekelijkse boodschappen toch altijd al hier in de buurt en was ook Rob vanuit zijn verleden al georiënteerd op Duitsland.

In de blokjes tekst hieronder zijn diverse woorden aanklikbaar, die je weer naar andere pagina's leiden waar meer achtergrondinformatie over onze cattery is te vinden.

De catterynaam

De naam van onze cattery is afgeleid van de buurtschap waar we woonden toen we de cattery in 2003 startten: de moesMoeshoek (Slagharen).

Deze 'moes' (muis) zoals die nog steeds aan vele gevels van de boerderijen daar prijkt, vormde de inspiratie tot de keuze van de naam van onze cattery.

In de praktijk hebben we maar één goede "moez'nvanger" en dat is Sauterne. Kennelijk gaat er niets boven een lauwwarm vers hapje, want zolang het geen spitsmuis is, eet ze ze met huid en haar op. Waarbij ze keurig om de ingewanden heen eet en die voor de kippen laat liggen.

De doelstelling

Onze passie voor (Noorse bos-) katten staat voorop, het fokken staat op een tweede plaats. Dat is ook wel te zien aan het aantal castraten ten opzichte van het aantal fokdieren dat hier leeft.Gezonde sociale kittens
We fokken dan ook op beperkte schaal: sinds 2003 hebben we tot het moment van schrijven acht nestjes onder ons dak op mogen zien groeien.

Karakter, gezondheid en type, dat zijn de hoofdthema's waar wij ons fokbeleid op afstemmen. Waarbij we natuurlijk altijd de optimale combinatie van deze drie na proberen te streven.