showen

showen met katten

Natuurlijk is jouw kat in jouw ogen de allermooiste. Maar hoe denkt een keurmeester er over? Ben je benieuwd, maar is de drempel tot een show te groot omdat je niet precies weet hoe het allemaal in zijn werk gaat?

Wij hopen je op deze pagina antwoorden op al je vragen te geven.

Showagenda

kattenshows.nl


 

(Bron: Cheese House Design)

lees meer

Showen - algemeen

Hoe gaat dat in zijn werk, een kattenshow?

“Op deze pagina vindt u informatie over het verloop van een showdag. Over hoe zijn de regels bij bijvoorbeeld BIV en BIS. En wat wordt er wel en niet van u en ons verwacht op zo'n dag...”

lees meer

Showen - kwalificaties & titels

Kwalificaties die op een show behaald kunnen worden

Een overzicht van de kwalificaties die behaald kunnen worden op shows en het aantal punten dat een kat moet behalen om voor een titel in aanmerking te kunnen komen.

lees meer

Hoeveel punten zijn er voor een titel nodig?

Een compleet overzicht van titels en het benodigde aantal te behalen punten, onderscheiden naar onafhankelijke en FIFé verenigingen.

lees meer

Showen - stap voor stap

Inschrijven voor een kattenshow

CassieOverzicht van de voorwaarden voor het inschrijven van een kat voor een kattenshow en welke gegevens er bij de inschrijving zullen worden gevraagd (waarbij shows van onafhankelijke verenigingen apart worden besproken van FIFé shows).

lees meer

Onderverdeling in klassen

Op shows worden raskatten in een aantal klassen ingedeeld, waarbinnen ze gekeurd worden. Binnen deze klassen is er voor een ras als de Noorse boskat weer een onderverdeling in kleuren. Cattery Elivagar geeft in onderstaand artikel een overzicht van deze klassen.

lees meer

Bij de keurmeester

“Bij de onafhankelijke verenigingen komt de steward met een briefje bij je kooi om je te waarschuwen dat je naar de keurmeester moet. Afhankelijk van het aantal Noren kunnen er meer keurmeesters zijn die de Noren mogen keuren.
Er zijn keurmeesters die nog in de leer zijn en nog maar 1 of 2 rassen mogen keuren.
Er zijn ook keurmeesters die alle halflangharige rassen mogen keuren en er zijn Allround keurmeesters die alle rassen mogen keuren. De keurmeester keurt jouw kat aan de hand van een afgesproken standaard...”

lees meer

Show benodigdheden

Show benodigdheden

Een lijstje met dingen die je nodig zou kunnen hebben als je met je kat naar de show gaat, plus tips hoe je aan verschillende benodigdheden kan komen.

lees meer

klik hier om het 'boodschappenlijstje' uit te printen

Show decoratie

Een kattenshow is een schoonheidskeuring. Daarnaast een gelegenheid om het publiek jouw dieren, jouw ras te laten zien. Uiteraard wil je dan ook dat de kooi waarin je dieren zitten er aantrekkelijk verzorgd uit ziet.
Er is een scala aan mogelijkheden om de tentoonstellingskooi en jouw katten mooi aan te kleden, van showgordijntjes tot showslabbetjes.

lees meer

Zelf maken van show gordijntjes

Ben je handig met de naaimachine en wil je het ontwerp dat je in je hoofd hebt liever zelf maken?
Hier een reeks handige tips waar je rekening mee zou kunnen houden voor je aan de slag gaat.

lees meer

Showen - de keurmeesters

Nederlands Onafhankelijk Kattenkeurmeesters-gilde

“...In 1982 besloten nagenoeg alle Nederlandse onafhankelijke keurmeesters om zich te organiseren in een groep die al snel de NOK” werd genoemd.

...Het streven van het NOK was en is een optimale overeenstemming te creëren in de wijze van keuren. Dit wordt bevorderd door ervoor te zorgen dat alle NOK keurmeesters dezelfde standaards hanteren en dezelfde examens afleggen...”

lees meer


DISCLAIMER
Wanneer u een van de koppelingen op deze pagina bezoekt, gaat u naar een website die door een andere partij wordt bestuurd. Cattery van de Moeshoek is niet verantwoordelijk voor de informatie of inhoud op andere sites.
Klik hier om de volledige tekst van onze disclaimer te lezen.