Koopovereenkomstvoor een kitten uit onze cattery

Onze kittens worden enkel als gezelschapsdier verkocht. Bij uitzondering kunnen we o.a. in overleg met de fokkers van de ouders van de kittens van dit principe afwijken.
Er zal in dat geval schriftelijk in de koopovereenkomst worden vastgelegd dat met het kitten mag worden gefokt.

De katertjes

Katerkittens verlaten gecastreerd onze cattery. Dit houdt in dat ze minimaal 16 weken zijn wanneer zij verhuizen. De kosten voor de castratie zijn bij de prijs inbegrepen. Wanneer beide balletjes zijn ingedaald, is de ingreep vrij eenvoudig zodat er maar een geringe hoeveelheid narcose nodig is en waarvan katerkittens doorgaans snel herstellen.
Pelle van de Moeshoek net gecastreerd
Bekijk HIER de model koopovereenkomst voor katerkittens uit onze cattery.

NB Mocht één of beide balletjes van het katerkitten niet zijn ingedaald, is een meer complexe ingreep nodig. We kiezen er dan niet voor om het kitten vóór zijn verhuizing te laten castreren, en passen daar de koopovereenkomst op aan (zie koopovereenkomst poezenkittens).

De poesjes

Omdat het neutraliseren van poesjes een meer ingrijpende ingreep is dan castratie (een buikoperatie), vergt dit meer narcose. Lever en nieren zuiveren het lichaam van narcosemiddelen, maar lever en nieren van een kitten van 3 maanden zijn nog niet volledig ontwikkeld en met het zuiveren van een grotere hoeveelheid narcosemiddel zullen ze dan ook meer moeite hebben. Pippilotta van de MoeshoekOm deze reden kiezen we er niet voor om poesjes al geholpen te laten verhuizen.
In het koopcontract is daarom een clausule opgenomen dat er niet met het poesje mag worden gefokt, en een boeteclausule met een boete per kitten dat uit dit poesje wordt geboren.

Wanneer de nieuwe eigenaar van het poezenkitten een bewijs van sterilisatie aan ons overlegt, krijgt deze daarna 50 op de aankoopprijs gerestitueerd.

Bekijk HIER de model koopovereenkomst voor poezenkittens uit onze cattery.