Showenmet katten
Fancy Pants van de Moeshoek op show

Natuurlijk is uw kat in uw ogen de allermooiste. Maar hoe denkt een keurmeester er over? Bent u benieuwd, maar is de drempel tot een show te groot omdat u niet precies weet hoe het allemaal in z'n werk gaat?

Wij hopen u op deze pagina antwoorden op (bijna) al uw vragen te geven.

Inmiddels show ik zelf ook in Nederland, Duitsland en Belgiƫ, dus wellicht ontmoeten we elkaar daar een keer!

Showagenda


Op fokkersnoorseboskatten.info vindt u een overzicht van de aankomende Fife en onafhankelijke shows in Nederland, Duitsland en Belgiƫ.

Met uw kat naar de show

Neocat heeft een informatief artikel gepubliceerd waarin in woord en beeld wordt ingegaan op o.a.de volgende zaken:

    Patience op de keurtafel bij Andrea Duerinck
  • Het showklaar maken van raskatten
  • Inschrijven en de bevestiging
  • Voorbereidingen en inentingen
  • De veterinaire keuring
  • In de zaal, de indeling
  • Verklaring der kwalificaties en ereklasse
  • Het keuren en de best-in-show verkiezingen
Kwalificaties en titels

Oorkonde Best In VarieteitWe hebben een aparte pagina gewijd aan een overzicht van de kwalificaties die behaald kunnen worden op shows en het aantal punten dat een kat moet behalen om voor een titel in aanmerking te kunnen komen.

De titels die men bij FIFe verenigingen en onafhankelijke verenigingen kan behalen, verschillen voor een deel van elkaar en ook de voorwaarden waarop deze titels kunnen worden behaald. Verder tellen de punten behaald op shows georganiseerd door bij FIFe aangesloten verenigingen niet mee voor de titelregistratie bij een onafhankelijke vereniging en andersom - ook niet in de open klassen (in tegenstellig tot wat vaak nog gedacht wordt).

Show benodigdheden

Showbenodigdheden
Je gaat voor het eerst met je kat showen, maar wat moet je allemaal meenemen? We hebben op een aparte pagina een lijst gemaakt met alles wat je nodig zal kunnen hebben op show en dus mee kan nemen.

Een kattenshow is een schoonheidskeuring. Daarnaast een gelegenheid om het publiek jouw dieren, jouw ras te laten zien. Uiteraard wil je dan ook dat de kooi waarin je dieren zitten er aantrekkelijk verzorgd uit ziet.
Er is een scala aan mogelijkheden om de tentoonstellingskooi en jouw katten mooi aan te kleden, van showgordijntjes tot showslabbetjes. Lees op de pagina die we daarvoor hebben ingericht meer over wat er mogelijk is en hoe je er aan kan komen.

Showgordijntjes

Bent u handig met de naaimachine en wilt u het ontwerp dat u in uw hoofd heeft liever zelf maken?
Hiervoor hebben we een pagina samengesteld met een reeks handige tips waar men rekening mee zou kunnen houden voor men aan de slag gaat.


.