KittengewichtenNoorse boskat

Onzeker of uw Noorse boskatkittens voldoende aankomen?
Hieronder kunt u voor het door u ingegeven geboortegewicht een indicatie laten berekenen van de gemiddelde toename in gewicht per dag voor uw kittens.

Kittengewichtcalculator Noorse boskat

  Geslacht: Poes Kater *
  Gewicht: *

  

  *verplicht om in te vullen; wanneer u dit niet doet krijgt u een pagina met foutmeldingen als resultaat

Daarnaast is via deze pagina de Kittengewichtcalculator als spreadsheet te downloaden.
Bij de calculator leveren wij tabellen waarin u de gewichten kunt bijhouden, afgezet tegen de calculator kittengewichten Noorse boskatgemiddelde gewichtstoename van een kitten van dat geboortegewicht. Dit gemiddelde gewicht is een richtlijn; uiteraard zullen er kittens zijn die beneden het gemiddelde zullen wegen, en dat er kittens zullen zijn die er boven zitten.

De Kittengewichtcalculator is ontwikkeld aan de hand van de gewichtsgegevens van 264 Noorse boskatkittens (142 katertjes en 114 poesjes, gemeten van geboortegewicht tot en met het gewicht in week 13). Het betreft hier een spreadsheet waarvoor een spreadsheetprogramma benodigd is. Gezien de layout werkt deze het prettigst op een pc, laptop of tablet.

Aan de calculator is een aantal tabbladen toegevoegd waarin u zelf de gewichten van uw kittens kunt bijhouden, afgezet tegen de gemiddelde groei van een kitten met dat geboortegewicht. Hieronder een screenshot:

screenshot van een tabel om zelf kittengewichten bij te houden, afgezet tegen de verwachte kittengewichten

Er zijn twee varianten beschikbaar:

  • DOWNLOADversie 2.1 voor Microsoft Excel 2007 en hoger (mooier kwa vormgeving)
  • DOWNLOADversie 2.1 voor Microsoft Excel 97-2003 of andere spreadsheetprogramma's
  • KLIK HIER voor de handleiding

 

zend weeggegevensHet samenstellen van deze calculator zou niet mogelijk zijn geweest zonder de gevens die we de afgelopen jaren van een groot aantal catteries uit Nederland, Belgïe en Duitsland mochten ontvangen.

Meer gegevens zijn altijd welkom!

Indien u van de geboortedag tot aan de dertiende week tenminste wekelijkse gewichten kan leveren, dan houden wij ons van harte aanbevolen om deze gegevens in onze database op te nemen.

Wat we vragen is het geboortegewicht van het kitten, en vervolgens de weegmomenten van minimaal eens per week tot en met de 13de levensweek. Gescand, gefotografeerd, in de mail opgenomen of in een excelbestand, wat voor u maar het makkelijkst is.