HandleidingKittengewichtcalculator Noorse boskat

Onzeker of uw Noorse boskatkittens voldoende aankomen? Met onze gratis Kittengewichtcalculator kunt u voor de door u ingegeven geboortegewichten een indicatie laten berekenen van de gemiddelde toename in gewicht per dag voor uw kittens.

De Kittengewichtcalculator is ontwikkeld voor Noorse boskattenkittens en geeft een indicatie van de groei per dag tot de leeftijd van 13 weken. Deze calculator is te downloaden als een ZIP-archief, en bestaat uit een Microsoft Excel werkblad en een handleiding.
Er is een versie voor Microsoft Excel 2007 en hoger, en een versie voor Microsoft Excel 97-2003 en andere spreadsheetprogramma's.
De meest actuele versie van de Kittengewichtcalculator is versie 2.1 (maart 2010).

Instructies

Pak het ZIP-archief uit in een map die u gemakkelijk kunt terugvinden.

Bij het dubbelklikken van het bestand "handleiding.html" zal deze handleiding in uw Webbrowser verschijnen.

Bij het dubbelklikken van het bestand "WebformulierV2.1.xls" of "WebformulierV2.1.xlsx" opent de Kittengewichtcalculator in uw spreadsheetprogramma.
Automatisch verschijnt het eerste tabblad waarin de calculator is opgenomen.

Het gebruik van de calculator

Vul het geboortegewicht van het kitten in het daarvoor bedoelde veld.

hier dient het geboortegewicht in te worden gevuld

Druk vervolgens op enter en de gewichten in de tabellen eronder worden automatisch bijgewerkt. In de linkerkolom vindt u de gewichten voor een poesje, in de rechterkolom die voor een katertje.

De tabbladen

Bij de Kittengewichtcalculator hebben we de mogelijkheid geleverd om zelf uw kittengewichten bij te gaan houden. Via de tabbladen onderin het scherm kunt u de gewichten van tot 10 kittens bijhouden.

Klik op een tabblad om uw eigen gegevens te gaan registreren:

de tabs om naar de bladen te komen waar de eigen kittengewichten in kunnen worden bijghouden

Wanneer u het geboortegewicht ingeeft gevolgd door een enter, zullen de gemiddelde kittengewichten zich automatisch aanpassen. In de kolom 'daadwerkelijk gewicht' kunt u de gewichten gaan bijhouden.

een blad om uw eigen kittengegevens te gaan registeren

Ook is er ruimte om eventuele opmerkingen kwijt te kunnen, bv als het kitten wat mankeert, of voor het eerst vaste voeding is gaan eten etc.

Vergeet het bestand niet op te slaan voor u het weer afsluit.

Tenslotte

Indien u aan de Kittengewichtcalculator versie 3 wilt bijdragen met de gewichten van uw eigen kittens, zend dan uw ingevulde bestand als bijlage in een mail naar cattery van de Moeshoek.zend weeggegevens

Alvast bedankt!