• Dainty Lady van de Moeshoek
Dainty Lady van de Moeshoek
groeicurve groeicurve Geboren op: 23-06-2016
Geslacht: poes

Kleur: zwart (zilver) schildpad gestreept (NFO f(s) 23)
Geboortegewicht: 81 gram
Status: dit lieve meisje is op 29-7-2017 treurig genoeg overleden aan de gevolgen van longontsteking

De enige dame in het nest, een broos fragiel meisje dat vlak na haar geboorte eerst nog even niet besefte dat ze geboren was. Maar dankzij de ruwe tong van haar moeder startte het ademen gelukkig toch nog.

Lady lijkt een stuk minder ontwikkeld dan de rest en kon ook niet tegen ze opboksen. Ze kreeg de eerste dagen daarom nog om de 3 uur het flesje. Kennelijk heeft ze bij de geboorte toch vocht in de longen gekregen, en begon te reutelen. Op dag 3 werd ze echt ziek. Ze krijgt nu spuiten antibiotica, en steeds hele kleine beetjes melk via de sonde. Hopelijk gaat ze het redden! Aan de beide moeders en aan mij zal het niet liggen.

Update 29 juli: Lady heeft om 2.30 uur het leven gelaten. We hebben de strijd niet kunnen winnen. Ze is gestorven aan de gevolgen van een longontsteking. Na dagen tussen hoop en vrees te hebben geleefd en alles op alles in te hebben gezet is de leegte die ze achterlaat enorm...
Lief meisje, met die kracht van jou had je het leven gewoon verdiend.

Fijntjes en sierlijk als ze was, kon Lady natuurlijk niet anders dan genoemd worden naar de fuchsia Dainty Lady, een schitterende halfdubbele Britse creatie uit 1878.

Fuchsia Dainty Lady