• Cyril Holmes van de Moeshoek
Cyril Holmes van de Moeshoek (Cyril)

Geboren op: 24-7-2016 (nest 12)
Geslacht: kater
Kleur: rood (NFO d)
Ouders: Alfrodull's Moby en To Dhasos ie Gata Electra
Status: verhuisd naar Zwolle

Over Cyril

De eerlijkheid gebiedt te vertellen dat ik na na de geboorte van het vijfde kitten nog 1,5 uur wachtte en het zodoende nog 5 uur in de ochtend heb zien worden. Om vervolgens 2 uur later wakker te worden en een tweede rood kitten tussen het grut te zien liggen!

Cyril heeft veel de fles gehad als klein kitten. Dat is ook aan hem te merken want zodra je hem optilt begint hij te snorren. Hij vind het dan ook heerlijk om geknuffeld te worden, maar zal er zelf niet snel om vragen en zou in een grotere groep wellicht niet aan de aandacht komen die hij toch wel heel erg waardeert. Gelukkig voor hem is hij nu verhuisd naar een stel met een huis-tuin-en-keuken kitten dat niet zo heel veel ouder is dan hij.

Pechvogel
Cyril is een echte pechvogel. Toen hij 10 weken oud was, heeft hij bij het spelen met zijn oudere halfbroer Buffalo een breuk in bekken en groeischijf van zijn linkerpoot opgelopen. Na 4 weken benchrust die hij niet zonder protest heeft ondergaan, toonden de röntgenfoto's aan dat hij goed genezen was. Echter liep hij daarna nog beroerder dan daarvoor! Er werd een aangedane zenuw vermoed, en daarom werd hij doorverwezen naar Dierenziekenhuis Drachten voor een MRI van onderrug en bekken. De afspraak was mooi vlot gemaakt, echter bleek toen hij al met branule in de ader zat voor de narcose dat de apparatuur eigenlijk niet fijngevoelig genoeg was voor kittens van zijn maat en enkel zeer grote afwijkingen zichtbaar zouden kunnen zijn. Had ik dit vooraf geweten, dan had ik deze prijzige scan (ruim 800 euro) zeker op een later moment laten plaatsvinden.
Herroepen kon echter niet meer. Uit de scan kwam uiteraard niets afwijkends. Wel werd vooraf al vastgesteld dat behoorlijk wat speling zat in zijn knieschijf aan de linkerpoot. De spierzwakte ontstaan door de benchrust had hier een extra negatief effect op en advies was dan ook veel, veel beweging te laten krijgen. Hetgeen precies in het straatje van Cyril paste!

Crowdfunding
Op zich mooi dat er een diagnose was, alleen had dit geen ruim 800 euro hoeven te kosten, een bedrag dat ik op dat moment eigenlijk moeilijk missen kon.
En toen bleek de kracht van social media. Soms negatief, maar nu hartverwarmend: collega fokster Margriet Warnier startte een crowfundings actie en meer dan de helft van de kosten werd door bekenden, minder bekenden en onbekenden gedoneerd. Iets waar ik tot op dit moment nog emotioneel van kan worden, zo lief van iedereen die hem en mij kennelijk een warm hart toedraagt!

En kleine Cyril, met hem moet over een aantal maanden worden herbezien in hoeverre zijn gebrek hersteld is. Omdat hij gezien zijn karakter veel beter in een kleinere setting dan een cattery mee veel katten af is, is hij toch al verhuisd naar zijn nieuwe eigenaren, uiteraard tegen onkostenvergoeding. Een beter adres dan dat had hij niet kunnen treffen! Er wordt onverminderd van hem gehouden, van hem afzien is geen moment bij hen opgekomen. Dank jullie Nienke en Miranda, ik ben zo blij dat jullie hem in je midden hebben willen opnemen.

Omdat de Cyril Holmes één van mijn eerste soort fuchsia's was, wilde ik er graag een kitten naar vernoemen. Het is een Britse creatie uit 1976.

Fuchsia Cyril Holmes
groeicurve

Wat ik graag eet

Ik lust vers vlees, natvoer en brokjes.

Foto van toen en later
Cyril Holmes van de Moeshoek (Cyril) Cyril Holmes van de Moeshoek (Cyril)