• Friður van de Moeshoek
  • Friður van de Moeshoek
  • Friður van de Moeshoek
Friður van de Moeshoek (Tommy)

Geboren op: 21-7-2017 (nest 13)
Geslacht: kater
Kleur: rood gestreept met wit (d 09 23)
Ouders: Alfrodull's Moby en Yvanka's Patience
Status: verhuisd naar Hengelo

Over Tommy

De eerstgeborene, dat was niet bepaald iets om te benijden. Meer dan een uur vast in het geboortekanaal, het laatste kwartier daarvan met zijn neusje en bekje al buitenboord maar oh dat grote hoofd van hem wilde er maar niet door.

Friður is tot nog toe een heel rustig katertje. Hij is vooral heel bezig met zijn buikje vol te krijgen en hij is dan ook al begonnen met het naar binnen werken van kittenbrokjes die bedoeld waren om zijn moeder wat extra's te geven. Hij is niet echt een held. Ziet, hoort of ruikt hij iets dat hij niet kent dan zet hij het op een blazen. Maar zodra is vastgesteld dat het niets doet, is hij ook gelijk weer over zijn schrik heen.

Update 31-8-2017: Inmiddels kan je niet meer spreken van een rustig katertje dat geen held is. Hij durft alles. Tussen zijn voorpoten lijkt zijn borst wit, en daarom gaat hij op de stamboom als 'met wit' worden geregistreerd (al is het niet echt voor 100% overtuigend wit).

Friður zijn naam betekent 'vrede' in het IJslands. Je spreekt het uit als Fridder, met de dd uitgesproken zoals in het Engels de th wordt uitgesproken. Omdat dat voor mijzelf wat lastig 'bekt', noem ik hem gewoon Fridder of Frietje.

groeicurve

Wat ik graag eet

Dit werd in 2017 niet bijgehouden.

Foto van toen en later
Friður van de Moeshoek (Tommy) Friður van de Moeshoek (Tommy)