• Babetje van de Moeshoek
  • Babetje van de Moeshoek
  • Babetje van de Moeshoek
  • Babetje van de Moeshoek
Babetje van de Moeshoek (Babetje)

Geboren op: 25-5-2018 (nest 15)
Geslacht: poes
Kleur: zwart zilver gestreept met wit (NFO ns 09 23)
Ouders: Danju Mylo av det Swaneraft en Do-Re-Me Fra Jegere Drøm
Status: verhuisd naar Wieringermeer

Over Babetje

Babetje is een kleinere versie van haar broer Guus Geluk, met het verschil dat haar blesje wel recht loopt maar aan één kant van haar kopje langer doorloopt dan aan de andere kant.

Zij heeft witte teentjes voor en witte sokken achter, een witte bles (een zogenaamd gordijntje waarbij het ene gordijn langer is dan het andere) en een witte buik.

Babetje is een elegant gebouwd poesje, iets kleiner van stuk dan haar zusjes. Dat is ook te zien aan haar groeicurve. Ze komt op haar eigen manier aan - gestaag.

Als je haar door het huis ziet wervelen, dan snap je ook waarom ze ze geen tientonner is. Een heel druk bijtje, daar waar de rest alweer ligt te slapen, is zij vaak nog in haar eentje aan het spelen of hobbelt achter je voeten aan.
Babetje speelt en slaapt graag samen met haar broertje, en ook met haar zusjes, maar ook alleen of met mensen kan zij zich goed vermaken.

Deze kleine meid heeft een prachtig zilveren streeppatroon, en net als haar moeder uitgerust met een vacht met een wat gemiddelde haarlengte. Als nu ook nog gaat blijken dat zij over dezelfde geweldige vachtstruchtuur beschikt als haar moeder, dan mag ze daar zeker voor een zilveren kat zeer trots op gaan. Ze heeft een leuke witte bles, borst en voetjes, net als haar broertje Guus Geluk.

Babetje haar naam is ontleend aan een karakter uit Duckstad, de fictieve stad waar Donald Duck, zijn familie en vele andere Disney-figuren wonen. Babetje Duck is één van de drie nichtjes van Katrien Duck (de tegenhangsters van Kwik, Kwek en Kwak). Zij is het eendje met het blauwe jurkje.

Lizzy, Juultje en Babetje

groeicurve

Wat ik graag eet

Eten geniet niet mijn grootste prioriteit. Ik geef daarbij de voorkeur aan kip (Kiezebrink), maar ook de kittenbrokjes van Petcurean en Purizon laat ik me wel smaken.

Foto van toen en later
Babetje van de Moeshoek (Babetje) Babetje van de Moeshoek (Babetje)