• Juultje van de Moeshoek
  • Juultje van de Moeshoek
  • Juultje van de Moeshoek
Juultje van de Moeshoek (Juultje)

Geboren op: 25-5-2018 (nest 15)
Geslacht: poes
Kleur: zwart gestreept (NFO n 23)
Ouders: Danju Mylo av det Swaneraft en Do-Re-Me Fra Jegere Drøm
Status: verhuisd naar Ede

Over Juultje

Juultje is net als haar zus Lizzy een prachtige, elegante en toch vrij stevig gebouwde dame. Echter met een iets sterkere kin en rechter profiel.

Haar groeicurve laat een meer dan mooie stijgende lijn zien ten opzichte van het gemiddelde gewicht van een poesje van haar leeftijd. Ze is donker van kleur en zonder wit, met een prachtig duidelijk afstekend gestreept tabbypatroon.

Juultje weet nog beter dan zus Lizzy wat ze wil. En ook wat ze niet wil, ze tikte je als kitten soms al met haar kleine pootje tegen de vinger als ze het ergens niet mee eens was. Ze ligt graag tegen me aan te slapen 's nachts en kriebel je haar op haar buikje dan gaat het spinmotor na even twijfelen al vlot aan. Juultje hangt ook echt aan haar nestgenootjes, zij is geen kat om haar toekomst als enige kat in het huishouden te gaan doorbrengen.

Juultje haar naam is ontleend aan een karakter uit Duckstad, de fictieve stad waar Donald Duck, zijn familie en vele andere Disney-figuren wonen. Juultje Duck is één van de drie nichtjes van Katrien Duck (de tegenhangsters van Kwik, Kwek en Kwak). Zij is het eendje met het gele jurkje.

Lizzy, Juultje en Babetje

groeicurve

Wat ik graag eet

Geef je mij een kuiken, dan verander ik in een leeuw en reken maar niet dat iemand deze van me af pakt - volwassen of kitten. Verder lust ik graag vers vlees. Met brokken ben ik zeer kieskeurig. Al vanaf dat ik 4 weken was, eet ik uitsluitend Royal Canin Maine Coon kittenbrokken. Ja ja, heel erg fout in mijn huishouden met vers vlees voeding maar helaas is dat ook het enige dat mama Doortje eet.

Foto van toen en later
Juultje van de Moeshoek (Juultje) Juultje van de Moeshoek (Juultje)