• Basil van de Moeshoek
  • Basil van de Moeshoek
  • Basil van de Moeshoek
  • Basil van de Moeshoek
  • Basil van de Moeshoek
  • Basil van de Moeshoek
Basil van de Moeshoek (Basil)

Geboren op: 26.6.2021
Geslacht: kater
Kleur: blauw gestreept met wit (NFO a 09 23)
Ouders: Marivon Benjamin en Do-Re-Me Fra Jegere Drøm
Status: verhuisd naar Hengelo

Over Basil

De namen van de kittens zijn ontleend aan de drie belangrijkste personages in de serie Fawlty TowersFawlty Towers, een Britse televisiecomedy die in twee series van zes afleveringen voor de BBC werd gemaakt.
De plots hebben door de veelvuldig voorkomende misverstanden een sterk kluchtig karakter. In de serie komen vele stereotypen over hotels en het personeel aan bod. In elke aflevering krijgt het hotel andere gasten, die allemaal een ander karakter of stereotype vertegenwoordigen, waar dan de grappen van die aflevering om draaien.

Veel van de verwikkelingen draaien om het snobisme van Basil, die hardnekkig probeert de klantenkring van het hotel op een wat hoger niveau te brengen. Hij schrikt er niet voor terug zijn klanten te schofferen als hij daar aanleiding toe ziet. Basil werkt zich daarmee regelmatig in de nesten en in veel gevallen is het Polly die op allerlei inventieve manieren haar werkgever de helpende hand reikt.Basil Fawlty

Het tweede kitten in nest 23 is vernoemd naar Basil Fawlty (vertolkt door John Cleese), eigenaar van het hotel. Basil is snobistisch, xenofoob en onbeschoft. Op mensen van de arbeidersklasse kijkt hij neer, terwijl hij bij intellectuelen en edellieden in een hielenlikker verandert. Basil schoffeert en bespot zijn hotelgasten regelmatig. Ook heeft hij losse handen; vooral Manuel krijgt regelmatig klappen. Basil doet vaak domme dingen, die hij voor de gasten probeert te verbergen met allerlei rare smoezen.

groeicurve

Wat ik graag eet

Ik eet graag van het bord natvoer van de volwassenen mee en dan maakt het me niet uit wat er op ligt. Ik eet mijn brokken inmiddels uit de Surefeed maar alleen als ik ergens anders niets kan krijgen.

Feringa Koudgeperst Kip Happy Cat Sensitive Grainfree Kaninchen Happy Cat Sensitive Grainfree Rentier Royal Canin Aroma Exigent Royal Canin Sensible 33 Animonda Carny in diverse smaken Animonda Vom Feinsten Adult Milkies in diverse smaken Felix Elke Dag Feest Mix Vis Selectie in Gelei Gourmet Gold Mousse Tonijn Smeltende kern Royal Canin Mother & Babycat Mousse Smilla Gevogeltepannetje met vis Smilla Rindtoepfchen mit Ente Smølke Soft Pate Zoetwatervis Kiezebrink Eendagskuikens Kiezebrink Muizen Cosma Snackies kip Tigeria Gevriesdroogde snacks in de smaak Kip met Omelet Bibi Kipmix voor katten Bibi Natuurmix voor katten Carnibest Natuurvoer kat Cat's Nature Beefmix Rund Daily Meat Gansmix Diverse merken gesneden rauwe eendenhartjes Diverse merken gesneden rauwe kippenhartjes Dogmeat Eend Dogmeat Kalkoen Dogmeat Kip-Rund-Zalm KIVO Eend Compleet KIVO Kip & Vis Compleet KIVO MiauwMix Compleet Naturis Puppymix Premium
Foto van toen en later
Basil van de Moeshoek (Basil) Basil van de Moeshoek (Basil)