• Wiesje van de Moeshoek
Wiesje van de Moeshoek (Wizzy)

Geboren op: 7.1.2012
Ouders: Bendis' Erik Arne en Nunchaku Yi Min
Status: overleden op 30.12.2016 ingeslapen als gevolg van een tumor.

Eigenschappen

Er is niets ingevoerd in de database.

Spelen

Na het spelen komt een tijd van slapen. Hieronder een opsomming waar je de kittens van nest 5 zoal blij mee kan maken, qua in- en ontspanning. Aangezien de kittens zich ontwikkelen, is het logisch dat deze pagina zich in de loop van de tijd mee zal ontwikkelen.

Spelen

knisperbal

Knisperbal

Een groot succes bij allemaal. Doppie en de knisperbal
Geen idee hoe zo'n speeltje officieel heet, maar wij noemen het al jaren een knisperbal. Niet gemakkelijk om aan te komen en daarom extra in trek bij al onze katten en kittens, nu ook weer bij de kittens van nest 5.

Als we er aan kunnen komen, gaat dit speeltje uiteraard ook weer onderdeel van het kittenpakket uitmaken.

 

Kaaspunt

Het kleine kittenspeelmeubel in de vorm van een kaaspunt is bij uitstek een plek om je broertje enkaaspunt zusjes eens flink te plagen.

Wanneer er eentje door een gat klimt, kan je die vanuit de kaaspunt heel prima in de billen bijten. Als ze in deze punt aan het spelen zijn, hoor je dan ook regelmatig kleine gilletjes.

Maar ook om een napje in te doen leent de kaaspunt zich bijzonder goed.

Hieronder die van ons in betere tijden met Zusje van de Moeshoek, die wel even als model wilde poseren.
Deze kaaspunt was een geschenk van cattery Idalia.

katoenen catnip muis

 

Stinkmuis

Wat een pech, onze leverancier was bij onze laatste bestelling net door hun voorraad heen, dus of de kittenpakketjes hiermee worden uitgerust is nog onzeker: de katoenen catnip muizen, in 'vakjargon' ook wel stinkmuizen genoemd.stinkmuis

 

Dit is net als de knisperbal: succes verzekerd. Ook de volwassen katten zijn er gek op, iets wat (alweer) Doppie, als ons eerste 'Moeshoekje', hier demonstreert.

Hou er wel rekening mee dat de muis niet langer dan een dag mee gaat: daarna kan je hem als een goor doorweekt klompje ondefinieerbare substantie in de prullenbak laten verdwijnen (tot grote verontwaardiging van je kat).

laserlampje

 

Laserlampje

Bij het laserlampje is het zo: of je vindt het helemaal geweldig (Sweetie, Wiesje, Bodhi en Nushi inmiddels ook), of je negeert het compleet (mama Mugje). Een middenweg is er niet.

 

Slapen

kattenbed

 

 

Kattenbed

Dit zachte pluchen kattenbedje staat dicht bij de radiator en is het favoriete plekje van Sweetie. Hier ligt ze graag te slapen en als je haar daarna optilt is ze helemaal warm van de radiatorwarmte.

Dit bedje was een geschenk van cattery Frukthave.

Stoel

Nushi pakt het gelijk groot aan en heeft de stoel van Yasur ingepikt als favoriete slaapplekje. Het is HAAR stoel en eigenlijk niet de bedoeling dat er iemand bij komt liggen, maar ja, hoe breng je dat Yasur aan zijn verstand....

stoelstoel

 

kattenbankje

Kattenbankje

Het rode kattenbankje, helaas geen onderdeel meer van het spaarprogramma van Gourmet. Hier is het bankje nog steeds een populaire plek om te 'loungen', zoals Wiesje en Sweetie laten zien.