• Malin van de Moeshoek
Malin van de Moeshoek (Musetta, voorheen Marley)

Geboren op: 21-5-2015 (nest 10)
Geslacht: poes
Kleur: zwart schildpad met wit (NFO f 09)
Ouders: Gismo II van Queen Noor en To Dhasos ie Gata Electra
Status: verhuisd naar Amsterdam

Over Musetta, voorheen Marley

Malin

Malin is in het echt het zusje van Pelle. Maar niet alleen dat, ook in het boek Vi på Saltkråkan (De kinderen van de Zoutkreek) van Astrid Lindgren is Malin de zus van Pelle.

De Zoutkreek (of Zeekraaibaai) is een fictief eilandje voor de kust van Stockholm. Er wonen weinig mensen maar in de zomer komen er veel toeristen op af. Onder hen het gezin Melkersson, bestaande uit vader Melker en zijn vier kinderen: de oudste dochter Malin en de zonen Johan, Niklas en de kleine Pelle. Het huisje dat ze voor de zomer gehuurd hebben heeft tal van mankementen maar dat schrikt hen niet af.

De namen van het tiende nestje van onze cattery zijn ontleend aan Skandinavische kinderboeken. Oorspronkelijk als tv-serie geschreven, later als jeugdroman. Voor dit mooie tortiemeisje was de naam wat lastig te bedenken, en daarom afgeleid aan de naam van haar zwart tabby broertje Pelle. Voor haar was al snel veel interesse, net als voor Malin in de serie. Malin werd bij naar nieuwe eigenaren Marley genoemd.

Door zeer verdrietige omstandigheden was Malin april 2024 genoodzaakt om te verhuizen naar een nieuw adres. Daar is ze liefdevol ontvangen, en wordt nu Musetta genoemd.

groeicurve

Wat ik graag eet

Dit werd in 2015 niet bijgehouden.

Foto van toen en later
Malin van de Moeshoek (Musetta, voorheen Marley) Malin van de Moeshoek (Musetta, voorheen Marley)