• Pelle van de Moeshoek
Pelle van de Moeshoek (Pelle)

Geboren op: 21-5-2015 (nest 10)
Geslacht: kater
Kleur: zwart gestreept (NFO n 23)
Ouders: Gismo II van Queen Noor en To Dhasos ie Gata Electra
Status: verhuisd naar Loppersum

Over Pelle

Pelle

Pelle is een timide katertje, dat dol is op vers vlees en Animonda Carny. Zoals op deze website is te lezen, wordt vers vlees hier als hoofdmoot gevoerd. Maar in kittentijd staan daarnaast ook brokjes beschikbaar. Pelle zal je daar echter niet snel van zien eten.

Pelle is een kitten dat van rust en voorspelbaarheid om zich heen houdt. Hij zou waarschijnlijk niet goed binnen een gezin met heel jonge kinderen passen, of in een huishouden met veel hectiek. Hij is liever zelf degene die voor de hectiek in huis zorgt, want spelen, klimmen en rond sjezen doet hij graag. Andere katten is geen probleem: leuk zelfs!
Pelle was echt een maatje, hij sjouwde graag achter me aan door het huis en kwam lekker naast mijn toetsenbord op het bureau slapen.
Hij is verhuisd naar een gezin zonder kinderen, waar al 2 oudere Noren woonden en met een enorme katveilige tuin met veel uitdagingen voor een kat. Perfect voor hem dus!

Pelle is in het echt het zusje van Malin. Maar niet alleen dat, ook in het boek Vi på Saltkråkan (De kinderen van de Zoutkreek) van Astrid Lindgren is Malin de zus van Pelle.

De Zoutkreek (of Zeekraaibaai) is een fictief eilandje voor de kust van Stockholm. Er wonen weinig mensen maar in de zomer komen er veel toeristen op af. Onder hen het gezin Melkersson, bestaande uit vader Melker en zijn vier kinderen: de oudste dochter Malin en de zonen Johan, Niklas en de kleine Pelle. Het huisje dat ze voor de zomer gehuurd hebben heeft tal van mankementen maar dat schrikt hen niet af.

De namen van het tiende nestje van onze cattery zijn ontleend aan Skandinavische kinderboeken. Oorspronkelijk werd De kinderen van de Zoutkreek als tv-serie geschreven, later als jeugdroman.

groeicurve

Wat ik graag eet

Dit werd in 2015 niet bijgehouden.

Foto van toen en later
Pelle van de Moeshoek (Pelle) Pelle van de Moeshoek (Pelle)